8 παιχνίδια που θα σας σηκώσουν από τον καναπέ

8 παιχνίδια που θα σας σηκώσουν από τον καναπέ

8 απλά αλλά διασκεδαστικά παιχνίδια που θα το κάνουν να κινηθεί.

Βαρεθήκατε να βλέπετε τα παιδιά καθισμένα στον καναπέ να βλέπουν τηλεόραση και να παίζουν παιχνίδια στο tablet. Θέλετε να τα δείτε να κινούνται, να παίζουν να γελούν και να κάνουν μια τεράστια χάρη στο σώμα και την υγείας τους; Ακολουθούν 18 παιχνίδια που θα σας σηκώσουν –ναι, ναι και εσάς- από τον καναπέ.

Δίδαξέ μου!                                                         

Ζητήστε από το παιδί να σας μάθει μία κίνηση που έμαθε στην προπόνηση/γυμναστική και στην συνέχεια δείξτε του κι εσείς μία αντίστοιχη από τα μαθήματα γιόγκα. Συνεχίστε μέχρι κάποιος από τους δύο να μην θυμάται κάτι άλλο να διδάξει.

Μόλις άκουσα την λέξη

Βρείτε μία λέξη που επαναλαμβάνεται συχνά στο βιβλίο που πρόκειται να διαβάσετε και πείτε στο παιδί σας πως στο άκουσμα αυτής της λέξης θα πρέπει να σηκώνεται, να κάνει ένα άλμα και να ξανακάθεται.

Παντόμίμα

Γράψτε σε μικρά χαρτάκια ονόματα ζώων (γάτα, σκύλος, αλεπού, τίγρης, λιοντάρι, ελέφαντας κοκ) και βάλτε τα σε ένα μπολ. Ένας ένας με την σειρά θα διαλέγει έναν χαρτάκι και θα μιμείται το αντίστοιχό ζώο (χωρίς ήχους) μέχρι κάποιος να καταλάβει πιο είναι.

Χορός με λούτρινα

Σκορπίστε τα λούτρινα ζωάκια τους στο πάτωμα, βάλτε μουσική και αφήστε τα παιδιά να χορέψουν. Όταν η μουσική κλείσει από τον παρατηρητή (εσάς) θα πρέπει όλοι να μείνουν ακίνητοι. Όποιος κινηθεί και «χάσει» θα πρέπει να πάρει ένα ζωάκι από το πάτωμα και να χορέψει μαζί του. Όταν η μουσική ξανακλείσει θα πρέπει και πάλι να μείνουν όλοι ακίνητοι. Όποιος κουνηθεί θα πρέπει να σηκώσει ένα λούτρινο ζωάκι από το πάτωμα. Συνεχίστε το παιχνίδι μέχρι να μπουν όλα τα παιχνίδια στο χορό. Εξακολουθήστε να κλείνετε την μουσική αλλά αυτήν την φορά όποιος κουνιέται θα πρέπει να παίρνει ένα ζωάκι από τον αντίπαλο. Το παιχνίδι τελειώνει μόλις κάποιος συγκεντρώσει όλα τα ζωάκια.

Βόλεϊ με προκλήσεις

Δώστε στα παιδιά μια φουσκωτή μπάλα θαλάσσης και προκαλέστε τα να πιάσουν την μύτη τους ή να το κολλήσουν με τον συμπαίκτη τους καθώς πετούν την μπάλα ο ένας στον άλλο.

Πιάσιμο με το ένα χέρι

Δώστε στα παιδιά ένα μπαλάκι του τένις και προκαλέστε τα να το πετάνε ο ένας στον άλλο χρησιμοποιώντας μόνο το ένα τους χέρι.

Μοναχικό βόλει

Δώστε στο παιδί σας ένα μπαλόνι και προτείνετέ του να παίξει βόλεϊ μόνο του! Ναι καλά ακούσατε! Παρότι το βόλεϊ προϋποθέτει τουλάχιστον 2 παίκτες είναι πολύ διασκεδαστικό να ζητήσετε από το παιδί σας να πετάει το μπαλόνι, λόγου χάρη, από τον έναν καναπέ στον άλλο και να μετακινείται γρήγορα στις αντίστοιχες μεριές πριν αυτό πέσει στο πάτωμα.

Το περπάτημα του κάβουρα

Δείξτε στο παιδί σας πως περπατάει ο κάβουρας: χέρια και πόδια στο πάτωμα και κοιλιά στραμμένη προς το ταβάνι. Μόλις καταφέρει να μετακινηθεί με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να του θέσετε προκλήσεις. Μπορεί να μεταφέρει ένα παιχνίδι στο δίπλα δωμάτιο ισορροπώντας το στην κοιλιά του;