Τι θα λέγατε για τις επόμενες 2 εβδομάδες να βάλετε και από μία πρόκληση στον εαυτό σας και να την τηρήσετε;
Ας είμαστε ειλικρινείς! Το καλοκαίρι η ημέρα διαρκεί περισσότερο, η διάθεση είναι ανεβασμένη, οπότε μπορείτε να πιέσετε λίγο τον εαυτό σας και το πρόγραμμά σας. Ακολουθεί ένας κατάλογος με προκλήσεις που έχουν στόχο να κάνουν την κάθε μέρα καλύτερη από την προηγούμενη.
Ξεκινάμε;
Ημέρα 1η: Σήμερα δεν θα πρέπει να υψώσετε καθόλου τον τόνο της φωνής σας. Εύκολο; Για να δούμε!
Ημέρα 2η: Σήμερα μαγειρέψτε ένα εύκολο γεύμα με το παιδί σας προσπαθώντας να κρατήσετε την ατμόσφαιρα όσο γίνεται πιο διασκεδαστική. Τι θα λέγατε να ανοίξετε και την κάμερα ώστε να φτιάξετε την δική σας οικογενειακή εκπομπή μαγειρικής;
Ημέρα 3η: Σήμερα αντί για παραμύθι διαβάστε μαζί ένα βιβλίο με ανέκδοτα για παιδιά.
Ημέρα 4η: Σήμερα κάθε φορά που το παιδί σας θέλει να σας μιλήσει αφήστε στην άκρη ό,τι κάνετε και αφιερώστε του όλη σας την προσοχή. Μπορεί στο τέλος της ημέρας το σπίτι να είναι ανάστατο αλλά ποιος νοιάζεται;
Ημέρα 5η: Αφήστε σε όλο το σπίτι κρυφά σημειώματα με λόγια αγάπης.
Ημέρα 6η: Πηγαίνετε μαζί μια βόλτα και μιλήστε για τα συναισθήματά σας αλλά και για τις αναμνήσεις που έχετε από εκείνο σε κάθε μέρος που περνάτε.
Ημέρα 7η: Βάλτε δυνατά μουσική (προσοχή στις ώρες κοινής ησυχίας!) και χορέψτε σε τρελούς ρυθμούς.
Ημέρα 8η: Ξεφυλλίστε τα οικογενειακά άλμπουμ και περιγράψτε στιγμές και αναμνήσεις.
Ημέρα 9η: Αγκαλιάστε το, αγκαλιάστε το, αγκαλιάστε το!
Ημέρα 10η: Περάστε μια μέρα χωρίς υπολογιστή, τηλεόραση και videogames. Βγείτε έξω, παίξτε επιτραπέζια, επιδοθείτε σε κατασκευές…
Ημέρα 11η: Ζητήστε του να προγραμματίσει εκείνο τον ελεύθερο χρόνο σας και κάντε πράγματα που θέλει μαζί!
Ημέρα 12η: Πηγαίνετε στο δωμάτιο του παιδιού και παίξτε εκεί μαζί. Το δωμάτιο είναι ο προσωπικός του χώρος και είναι ωραίο να τον μοιράζεται μαζί σας!
Ημέρα 13η: Αλλάξτε ρόλους για 1 ώρα. Γίνεται εσείς το παιδί και αφληστε το παιδί να γίνει ο γονιός. Αυτό το παιχνίδι πιθανότατα θα σας ανοίξει τα μάτια!
Ημέρα 14η: Αποδεχθείτε όλα τα συναισθήματα του παιδιού σας αποφεύγοντας τις παρεμβάσεις διόρθωσης. Δεν χρειάζονται ούτε τα «έλα μην κλαίς» ούτε τα «σταμάτα να είσαι θυμωμένος». Ένα παιδί γίνεται ευτυχισμένο όταν μπορεί να εκφραστεί χωρίς να νιώθει ενοχές για όσα ούτως ή άλλως νιώθει!