Τέλειωσες τα μαθήματά σου;

Διάβασμα

Οργανώστε τον χρόνο σας για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να τελειώνουν εγκαίρως τις εργασίες του σχολείου

Αν έχετε δύο παιδιά και πρέπει να τα επιβλέπετε ή να τα βοηθάτε με τις ασκήσεις του σχολείου η δημιουργία ενός πλάνου μελέτης θα σας βοηθήσει. Με μερικά απλά βήματα θα κατορθώσετε να οργανωθείτε και να διασφαλίσετε την αρμονία στην οικογένειά σας, έχοντας χρόνο για όλα. Πάρτε μερικές ιδέες.

  • Προγραμματίστε κάποιες ώρες μελέτης για όλη την οικογένεια. Αυτό σημαίνει πως κλείνετε την τηλεόραση και δημιουργείτε ένα ήσυχο περιβάλλον όπου και εσείς οι ίδιο θα μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο, να συγκεντρώσετε τους λογαριασμούς ενώ τα παιδιά σας μελετούν. Με αυτόν τον τρόπο τους δείχνετε ότι η μάθηση είναι κάτι που το κάνουν όλοι και τους βοηθάτε να βρουν τους ρυθμούς τους στον τρόπο που μελετούν.
  • Φροντίστε να είστε συνεπείς. Βασίστε τις ώρες μελέτης στο χρόνο που χρειάζεται το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά σας να κάνει τις εργασίες του. Αν το μικρό του αδερφάκι τελειώσει πιο γρήγορα επιτρέψτε του να παίξει ήσυχα μέχρι να τελειώσει και το πρωτότοκό σας.
  • Δημιουργήστε το κατάλληλο περιβάλλον. Επιτρέψτε στα παιδιά σας να μελετήσουν στο τραπέζι της κουζίνας ή της τραπεζαρίας μαζί σας. Ωστόσο στόχος σας είναι να βρίσκεστε εκεί για επίβλεψη, συμβουλές και βοήθεια όπου υπάρχει δυσκολία και όχι για να δίνετε τις απαντήσεις.
  • Δώστε και άλλο χρόνο. Αν το μεγαλύτερο παιδί σας τελειώσει νωρίτερα από τον χρόνο που έχετε ορίσει αφήστε το να ζωγραφίσει, να διαβάσει κάποιο βιβλίο ή να ασχοληθεί με μια δραστηριότητα, όπως χειροτεχνία. Αν ο χρόνος έχει τελειώσει και εκείνο δεν έχει ολοκληρώσει τη μελέτη του τότε δώστε παράταση ενώ η υπόλοιπη οικογένεια μπορεί να κάνει ότι θέλει. Έτσι δεν θα νιώθει ότι σας κρατάει όλους πίσω αλλά και θα ενεργοποιηθεί για να τελειώσει γρήγορα καθώς το παιχνίδι τον περιμένει.