Στις 2 Μαΐου ξεκινούν φέτος οι Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Στις 2 Μαΐου ξεκινούν φέτος οι Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Μάθετε τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την εγγραφή

Νηπιαγωγείο

Φέτος οι εγγραφές θα γίνουν αρκετά πιο νωρίς από τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα από τις 2 έως τις 19 Μαΐου μπορείτε να απευθυνθείτε στο νηπιαγωγείο της περιοχής σας και προσκομμίζοντας τα ανάλογα δικαιολογητικά να αποκτήσετε έναν μικρό μαθητή έτοιμο για τις πρώτες του εκπαιδευτικές περιπέτειες.

Την σχολική χρονιά 2017-2018 καλούνται να φοιτήσουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2012 ή το 2013 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Δικαιολογητικά

  • Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση. Κατεβάστε την εδώ
  • Αποδεικτικό στοιχείο στο οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή
  • Υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου
  • Βιβλιάριο υγείας και Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
  • Οι γονείς ΔΕΝ χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης  των παιδιών, αφού αυτά θα αναζητούνται στο Πληροφοριακό σύστημα  «myschool». Για να γίνει αυτό ο γονεάς ή ο κηδεμόνας πρέπει να γνωστοποιήσει στην διεύθυνση: α. επώνυμο μαθητή β. όνομα μαθητή γ. όνομα πατέρα  δ. όνομα μητέρας ε. Ημερομηνία γέννησης.

Για πιο εξειδικευμένες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Δημοτικό Σχολείο

Από 2 έως 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν και οι εγγραφές των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της Περιοχής τους. Τη σχολική χρονιά 2017-2018 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2011 έως 31-12-2011.

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά είναι ίδια με τα παραπάνω. Απαιτείται μόνο μία Βεβαίωση Φοίτησης, η οποία εκδίδεται από το νηπιαγωγείο.

Για πιο εξειδικευμένες πληροφορίες πάτήστε εδώ