Μαθαίνοντας να δένει τα κορδόνια του!

Μαθαίνοντας να δένει τα κορδόνια του!

Απλά tips για να μάθει να δένει τα κορδόνια του με τη μέθοδο των «αυτιών του λαγού»!

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές δοκιμές μέχρι να μάθει να δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του, αλλά η χαρά του θα είναι απεριόριστη όταν τα καταφέρει μόνο του! Ειλικρινά, καμιά άλλη επίτευξη δεν δίνει τόση λάμψη στο παιδικό πρόσωπο όσο αυτή! Δείξτε του, λοιπόν, έναν εύκολο τρόπο δεσίματος, τη μέθοδο των «αυτιών του λαγού», για να έρθει ταχύτερα η ώρα εκείνη.

Πότε να ξεκινήσω;

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εκμάθηση όταν το μικρό σας φτάσει τα 3. Η λογική λέει ότι όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε την διαδικασία τόσο πιο καλά είναι, παρότι ίσως χρειαστεί να φτάσει τα 4 ή 5 για να αποκτήσει τον απαιτούμενο συντονισμό κινήσεων και την απαραίτητη μνήμη για να θυμάται όλα τα βήματα της διαδικασίας στην σωστή σειρά.

Τι να κάνω;

  1. Κρατήστε ένα κορδόνι σε κάθε σας χέρι.
  2. Τοποθετήστε τα δύο κορδόνια χιαστί.
  3.  Δείξτε του πώς μπορεί κρατώντας το ένα κορδόνι να περάσει το άλλο από κάτω.
  4. Τραβήξτε τις άκρες ώστε να δημιουργηθεί ένας κόμπος πάνω στην επιφάνεια του παπουτσιού.
  5. Με το ένα κορδόνι δημιουργήστε μια θηλιά, και εξηγήστε του ότι πρέπει να έχει το σχήμα των αυτιών του λαγού με μακριά όμως «ουρά». Δηλαδή φροντίστε η άκρη του κορδονιού να περισσεύει αρκετά από τα θηλιά που έχετε σχηματίσει.
  6. Κάντε το ίδιο ακριβώς και με το άλλο κορδόνι.
  7. Διασταυρώστε τις δύο θηλιές με τέτοιο τρόπο ώστε να εφάπτονται στο μέσο τους.
  8. Στη συνέχεια περάστε την μια θηλιά μέσα τον κύκλο ή την τρύπα που έχει σχηματιστεί.
  9. Βάλτε τα δάχτυλά του μέσα στις θηλιές ή στα «αυτιά του λαγού» και τραβήξτε τα ώστε να σφίξει ο κόμπος. 

Ακολουθούν οι παραπάνω οδηγίες σε μορφή εικόνας:

Kordonia 1

Extra tip

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τα παραπάνω χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα κορδονιών στο ίδιο παπούτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να καταλάβει πώς σχηματίζεται ο κόμπος.

Κατασκευή για δέσιμο παπουτσιών

 

 

Μάθετε κι αυτό!

Μία εύκολη κατασκευή για να εξασκείται είναι να ανοίξετε σε ένα χαρτόνι 10 τρύπες και να περάσετε κορδόνια. Έτσι θα μπορεί να δοκιμάζει στον ελεύθερο χρόνο του, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό και να μην χρειάζεται πολύ ώρα εάν του λυθεί στο δρόμο ή το σχολείο.

 

 

magika-kordonia-kuklos

 

Αγόρασέ το!

Μέχρι να μάθει να δένει τα κορδόνια του επιλέξτε "Τα μαγικά Κορδόνια για Παπούτσια" του Cosycorner.gr . Περάστε τα στα παπούτσια, σφίξτε όσο επιθυμείτε και τελειώσατε! Με τα μαγικά κορδόνια δεν θα χρειάζεται να σκύβεται κάθε τρεις και λίγο αλλά ούτε και να ανησυχείτε μήπως τα πατήσεις και πέσει! Βρείτε τα σε 5 διαφορετικά χρώματα. Αγοράστε τα εδώ.