Κι όμως υπάρχει!

Κι όμως υπάρχει!

Αφήστε σημάδια που δείχνουν ότι ο Αϊ-Βασίλης είναι «αληθινός»!

Η μαγεία μεταφέρεται μαζί με τα παραμύθια και υφαίνει φανταστικές ιστορίες με αόρατες κλωστές. Βρίσκεται παντού, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, ακόμα και στην ιστορία του Αϊ – Βασίλη και των δώρων. Η πίστη των παιδιών στην ύπαρξη του και το μυστήριο γύρω από τον ερχομό του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κάνει τη μαγεία να στροβιλίζεται σαν χορός από αστέρια και δίνει άλλο νόημα στις ημέρες των γιορτών. Για να διατηρήσετε το παραμύθι και να ερεθίσετε τη φαντασία του μικρού σας, βαλθείτε να το πείσετε ότι Αϊ – Βασίλης θα το επισκεφθεί και φέτος, εφαρμόζοντας μερικά απλά τεχνάσματα.   

  • Προτείνετε στα παιδιά σας να γράψουν ένα γράμμα στον Αϊ – Βασίλη για να του ζητήσουν το δώρο που επιθυμούν. Αν το στείλετε μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων το μικρό σας θα λάβει απάντηση στο πλαίσιο της δράσης «γράψε ένα γράμμα στον Αϊ – Βασίλη». Διαφορετικά φροντίστε εσείς να γράψετε μια ευφάνταστη απάντηση και να τη στείλετε στο σπίτι!
  • Αφήστε φαγητό για να δοκιμάσει όταν σας επισκεφθεί. Τι μπορεί να αρέσει στον Αϊ – Βασίλη και τι στους τάρανδους; Στολίστε ένα πιάτο με γλυκά και τοποθετήστε το δίπλα στο δέντρο ως ανταμοιβή στον κόπο του που ήρθε από τόσο μακριά, βάλτε του ένα ποτήρι γάλα και γεμίστε ένα πιάτο με μαρουλάκια για τον Ρούντολφ και τα αδέλφια του.
  • Μεγαλώνοντας το παιδί σας θα είναι πιο δύσπιστο σχετικά με την ύπαρξη του Αϊ – Βασίλη και είναι λογικό να αναρωτιέται πώς μπαίνει μέσα στο σπίτι, ειδικά αν δεν έχετε τζάκι και καμινάδα. Αν θέλετε να διατηρήσετε τη μαγεία, δώστε του τα απαραίτητα στοιχεία για να πιστέψει πως μπορεί να βρεθεί στο σαλόνι σας εισχωρώντας μέσα από την κλειδαρότρυπα, ότι αφήνετε το παράθυρο της κουζίνας ανοιχτό ή ότι του κρεμάτε ένα μαγικό κλειδί στην εξώπορτα – που μπορεί να δει μόνο εκείνος – έτσι ώστε να μπει μέσα. 
  • Χρησιμοποιήστε στα δώρα διαφορετικό περιτύλιγμα (μιας και ο Αϊ  - Βασίλης δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιτύλιγμα για τόσα δώρα) και κολλήστε μια μικρή καρτούλα με την υπογραφή του.
  • Πείτε στο μικρό σας ότι δεν καταφέρατε να βρείτε το παιχνίδι που ήθελε και απολαύστε τη χαρά του όταν συνειδητοποιήσει ότι ο Αϊ – Βασίλης τα κατάφερε.
  • Αφήστε σημάδια. Αν θέλετε να σκηνοθετήσετε με κάθε λεπτομέρεια τον κρυφό ερχομό του Αϊ – Βασίλη, αφήστε σημάδια, όπως ψεύτικο χιόνι και πατημασιές από τις μπότες του (που μπορείτε εύκολα φυσικά να βγάλετε από το χαλί).
  • Απαθανατίστε τη στιγμή που αφήνει τα δώρα κάτω από το δέντρο με μια φωτογραφική μηχανή. Αρκεί να βρείτε μια κόκκινη κάπα και ένα σκούφο, φροντίζοντας πάντα να μην φαίνοντας τα χαρακτηριστικά του μοντέλου σας.
  • Ο Αϊ – Βασίλης κάτι άφησε. Τα σημάδια από τις πατημασιές και το χιόνι μπορεί να ζωντανέψουν τη φαντασία του παιδιού σας αλλά ένα αντικείμενο που θα ανήκει στον ίδιο και θα έχει παραπέσει κατά λάθος δίπλα στα δώρα θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Αυτό μπορεί να είναι μια λίστα με δώρα (ίσως της δικής σας οικογένειας), ένα γάντι, ένα γλειφιτζούρι ή ό,τι άλλο μπορεί να σας εμπνεύσει για να φτιάξετε μια συμπληρωματική ιστορία.