Χριστουγεννιάτικος στολισμός φιλικός για το νήπιο

Χριστουγεννιάτικος στολισμός φιλικός για το νήπιο

Πριν στολίσετε το σπίτι για τις γιορτές, πάρτε ιδέες για ασφαλή προς το νήπιο στολισμό

 

Ο στολισμός του σπιτιού τα Χριστούγεννα όταν το νήπιο – έτοιμο για νέες περιπέτειες – κυκλοφορεί στο σπίτι δεν είναι και απλή υπόθεση. Καταρχάς, σκέφτεστε την ασφάλειά του:

«Κι αν σπάσουν οι μπάλες του χριστουγεννιάτικου δέντρου;»

«Κι αν προσπαθήσει να σκαρφαλώσει με αποτέλεσμα να σωριαστούν μαζί στο πάτωμα;»

Κατά δεύτερον, θέλετε να εξασφαλίσετε ότι τα στολίδια θα παραμείνουν άθικτα μέχρι τις γιορτές.

Εάν όλα τα παραπάνω κυκλοφορούν στο μυαλό σας, σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για ασφαλή χριστουγεννιάτικο στολισμό, φιλικό προς το νήπιο!

  • Επιλέξτε να στήσετε το δέντρο σας σε γωνία, ώστε να περιορίσετε τουλάχιστον από κάποιες πλευρές την πρόσβαση σε αυτό. Για το υπόλοιπο τμήμα που θα μείνει ακάλυπτο, δοκιμάστε να χτίσετε ένα «φράχτη» από κουτιά με περιτύλιγμα τα οποία θα περιέχουν βαριά αντικείμενα ώστε να μην μπορεί το νήπιο να τα μετακινήσει και να προσπαθήσει να κρεμαστεί λόγου χάρη από το δέντρο. Τοποθετήστε σε κούτες βιβλία, παλιά ρούχα ή οποιαδήποτε αντικείμενα έχουν ένα σεβαστό βάρος, τυλίξτε τις με ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα και στολίστε τις μπροστά στο δέντρο.
  • Όσον αφορά στα στολίδια του δέντρου επιλέξτε υφασμάτινα ή ξύλινα και γενικότερα στολίδια που δεν θρυμματίζονται. Φροντίστε δε να έχουν υφασμάτινη κορδελίτσα και όχι σύρμα, που είναι επικίνδυνο αν βρεθεί στα χέρια του μικρού σας. Για να μπορείτε, επίσης άμεσα να αντιληφθείτε αν το μικρό σας περιτριγυρίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχοντας κάνει την πρώτη απόπειρα «επίθεσης» κρεμάστε παντού καμπανάκια που θα σας ειδοποιούν.
  • Αν έχετε κάποια εύθραυστα στολίδια με τα οποία είστε συναισθηματικά δεμένοι και θέλετε οπωσδήποτε να τα στολίσετε για τις γιορτές, κρεμάστε τα κάπου ψηλά -όχι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένας τρόπος είναι να τα περάσετε σε κορδέλα, την οποία θα στερεώσετε σε κάποιο ψηλό ράφι της βιβλιοθήκης ή στον τοίχο. Μια άλλη ιδέα είναι να τα τοποθετήσετε περιμετρικά ενός στεφανιού, το οποίο θα κρεμάσετε από την οροφή. Γενικά όσο πιο ψηλά βρίσκονται τόσο το καλύτερο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη σας μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει το μικρό σας αν αρέσκεται να σκαρφαλώνει.
  • Επειδή όμως τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή και για το μικρό σας και επειδή μέχρι στιγμής έχουμε αποκλείσει σχεδόν την πρόσβαση σε όλα αυτά τα μαγικά στολίδια και αντικείμενα που θα φέρουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε τα προσωπικά του στολίδια και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα μπορεί να στολίσει μόνο του. Αυτά φυσικά είναι κούκλες και αντικείμενα ασφαλή για την ηλικία του, αλλά και ένα δέντρο από φελτ με στολίδια από φελτ που θα μπορείτε να κολλήσετε στην ντουλάπα του για να το αγγίζει και να αλλάζει θέσεις στις επίπεδες μαλακές μπάλες ή -γιατί όχι- ένα  αυτοκόλλητο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα δημιουργείται σταδιακά όσο πλησιάζουμε στις γιορτές.  

Διαβάστε ακόμα: "Γιορτές...ασφαλώς" για πολλά περισσότερα χρήσιμα Tips & Tricks!

 

xristougenniatiko autokollito dentro cosycorner

 

 

 

Αγόρασέ το!

Ένας διασκεδαστικός τρόπος να μετρήσουμε αντίστροφα τις μέρες που απομένουν πριν φτάσουν τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα, απλά τοποθετήστε το αυτοκόλλητο με το νούμερο που αντιστοιχεί στις ημέρες που απομένουν στην σωστή θέση! Στις 24 Δεκεμβρίου, το δένδρο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα!

Για να δεις περισσότερα κάνε κλικ στην εικόνα.