Μικρές παγίδες στο σπίτι

Μικρές παγίδες στο σπίτι

Δώστε προσοχή σε 4 μικρές παγίδες που μπορεί να κρύβει το σπίτι σας

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως η μοκέτα σας μπορεί να επιδεινώνει την αλλεργία του μικρού σας ή ότι το να φιλοξενείτε τη γατούλα σας στο κρεβάτι σας ενδέχεται να κρύβει κινδύνους για την υγεία σας; Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε μερικές μικρές «παγίδες» που κρύβονται στο σπίτι σας.

Η παγίδα του ψυγείου

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι πινακίδες που υπάρχουν στο ψυγείο και δείχνουν το μέρος που πρέπει να αποθηκεύετε το κάθε τρόφιμο έχουν όντως σημασία;  Στο επάνω ράφι τοποθετήστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, στο μεσαίο τα τρόφιμα ψυγείου, στο κάτω ράφι τα λαχανικά και τα φρούτα και στην πόρτα τα τρόφιμα που χρειάζονται ελαφριά ψύξη. Φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες και δώστε προσοχή στην αποθήκευση του ωμού κρέατος. Κρατήστε το μακριά από τα λαχανικά και τα φρούτα, στο ειδικό συρτάρι, τυλιγμένο στη συσκευασία με την οποία το αγοράσατε και σε νάιλον σακούλα προκειμένου να μην τρέξουν τα υγρά.

Πού είναι η γάτα;

Αν έχετε συνηθίσει να αφήνετε το γατάκι ή το σκυλάκι σας να κοιμάται στο κρεβάτι σας και στη συνέχεια στο κρεβατάκι του μικρού σας, είναι καλύτερο να αλλάξετε συνήθειες, καθώς έτσι αυξάνεται το ρίσκο για τη διάδοση μικροβίων. Όσο καθαρό και αν είναι, μην ξεχνάτε πως κυκλοφορεί στον δρόμο και δεν είναι συνετό να εισπνέει τις ακαθαρσίες που πατάει ούτε τις τρίχες που αφήνει στα σκεπάσματά του.. Φροντίστε επίσης να επισκέπτεστε συχνά τον κτηνίατρο.

Στο άκουσμα της μουσικής.

Μπορεί τα ακουστικά για μουσική να επιτρέπουν στο μικρό σας να διασκεδάζει χωρίς να σηκώνει στο πόδι την γειτονιά αλλά είναι σημαντικό να προσέχει την ένταση του ήχου. Διδάξτε το να μην δυναμώνει υπερβολικά την ένταση και φροντίστε να ελέγχετε που και που αν ακολουθεί την οδηγία. Οι πολύ δυνατοί ήχοι μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην ακοή του. Ειδικά εάν έχετε πολύ μικρό παιδί αποφύγετε να αφήνετε τα ακουστικά σε χώρο όπου έχει, μην του τα δίνετε πολύ συχνά και φροντίστε να ελέγχετε πάντα τον ήχο πριν τα χρησιμοποιήσει.  

Depositphotos 9745042_s

SOS Tip: Ξέρατε ότι και ορισμένα παιχνίδια με ήχο είναι επικίνδυνα για την ακοή του μικρού σας; Κι όμως ισχύει! Δείτε εδώ πως θα καταλάβετε ότι ένα παιχνίδι είναι πολύ θορυβώδες και καλό θα ήταν να μην του το δώσετε.

Τι κρύβει η μοκέτα σας;

Η σκόνη και η γύρη (ειδικά την άνοιξη) μπορούν να βρουν μια φιλόξενη φωλιά στις μοκέτες του σπιτιού σας, προκαλώντας ή επιδεινώνοντας την αλλεργία που ενδεχομένως ταλαιπωρεί το μικρό σας. Φροντίστε να σκουπίζετε τις μοκέτες με ηλεκτρική σκούπα μια φορά την εβδομάδα και να κάνετε βαθύ καθαρισμό μια φορά τον χρόνο. Τέλος, εάν το μικρό σας είναι επιρρεπές σε αλλεργίες θα ήταν συνετό να στραφείτε στον βιολογικό καθαρισμό των χαλιών, των στρωμάτων και του αυτοκινήτου σας.