Όταν η γιαγιά και ο παππούς είναι μακριά

Όταν η γιαγιά και ο παππούς είναι μακριά

Τρόποι για να μειώσετε την απόσταση ανάμεσα σε εγγόνια, γιαγιάδες και παππούδες.

 

Μπορεί το μικρό σας να ετοιμάζεται να φύγει για διακοπές στο χωριό που μένουν η γιαγιά και ο παππούς μιας και ήρθε το καλοκαίρι, αλλά τι γίνεται τον υπόλοιπο χρόνο που η μεταξύ τους επαφή περιορίζεται λόγω της απόστασης; Τα μικρότερα παιδάκια μπορεί να δυσκολεύονται να συμμετέχουν σε μια συνομιλία δια τηλεφώνου ενώ παρομοίως πολλές γιαγιάδες και παππούδες έχουν μια δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά. Πάρτε ιδέες για το πώς μπορείτε να τους φέρετε κοντά με εναλλακτικούς τρόπους παρά την απόσταση.

  • Βάλτε το τηλέφωνο στην ανοιχτή ακρόαση. Δίνει τη δυνατότητα στον καθένα που βρίσκεται στο δωμάτιο να πάρει μέρος στη συζήτηση κι έτσι η κουβέντα θα κυλήσει πιο ομαλά. Θα μπορείτε έτσι να βοηθήσετε το μικρό σας να αποφύγει να απαντήσει μονολεκτικά στις ερωτήσεις της γιαγιάς ή να μην απαντήσει καθόλου.
  • Τραβήξτε με κάμερα κάποιες στιγμές από την καθημερινότητα του μικρού σας, όπως ένα καινούργιο τραγούδι που έμαθε, για να τις στείλετε στη συνέχεια στη γιαγιά και στον παππού του. Προτείνετε στο βλαστάρι σας να βγάλει φωτογραφίες τους φίλους του ή τα παιχνίδια με τα οποία του αρέσει να παίζει και να τα στείλει μαζί με ένα μικρό, επεξηγηματικό γράμμα.
  • Αφήστε τη γιαγιά να πει ένα παραμύθι ή να διηγηθεί μια ιστορία μέσα από το τηλέφωνο ή καταγράφοντας το στην κάμερα, ειδικά αν υπάρχει κάποιο παραμύθι που είναι το αγαπημένο του μικρού σας. Όταν το παιδί σας μάθει να διαβάζει μπορεί με τον ίδιο τρόπο να δείξει τις ικανότητες του στον παππού του.