Φοβάται τον Άγιο Βασίλη;

Φοβάται τον Άγιο Βασίλη;

Tricks για να δει με πιο ζεστή ματιά τον Άγιο Βασίλη

 

Αντί να λαχταρά να δει τον Άγιο-Βασίλη τρέμει και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του; Δεν είναι και παράλογο αν αναλογιστεί κανείς ότι ακούει περίεργες ιστορίες για αυτόν: από το ότι παρακολουθεί αν είναι καλό παιδί, μέχρι ότι μπαίνει στα σπίτια από τις καμινάδες ή …τις χαραμάδες σε περίπτωση απουσίας τζακιού. Για να περάσετε τις γιορτές χωρίς δράματα και για να αποκαταστήσετε την φήμη του κατά τα άλλα συμπαθέστατου παππούλη που μεταφέρει τα δώρα, πάρτε ιδέες από μερικές δοκιμασμένες συνταγές. 

Πείτε του ότι δεν το παρακολουθεί όταν κοιμάται. Ειδικά αν το μικρό σας φοβάται το σκοτάδι θα περνάει δύσκολες νύχτες και δεν είναι δίκαιο να του προσθέσετε την έγνοια ότι ο άγιος Βασίλης βρίσκεται έξω από το παράθυρο και το παρατηρεί. Εάν αυτή η νέα πληροφορία δεν φαίνεται να το ηρεμεί, αλλάξτε απλά κάποια στοιχεία στην ιστορία: πείτε, για παράδειγμα, ότι στο εξής θα ενημερώνετε εσείς τηλεφωνικά ή μέσω mail τον Άγιο Βασίλη όταν η συμπεριφορά του δεν είναι σωστή.  

Εξηγήστε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι κακός.Εξηγήστε στο μικρό σας ότι ο Άγιος Βασίλης είναι καλός, βοηθάει τους ανθρώπους και νοιάζεται για τα παιδιά, επομένως δεν υπάρχει κάτι που να φοβάται.

Βεβαιώστε το ότι επισκέπτεται τα σπίτια μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αν φοβάται ότι οποιαδήποτε βράδυ θα ξυπνήσει και θα δει μπροστά της έναν ασπρομάλλη κύριο με γενειάδα και κόκκινα ρούχα, εξηγήστε του ότι ο Άγιος Βασίλης μπαίνει στα σπίτια μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να φέρει δώρα στα «φρόνημα παιδιά» και πως είναι τόσο προσεκτικός που προσέχει να μην τον δει κανείς.

Υποσχεθείτε του ότι θα σας …χτυπήσει το κουδούνι. Αν το μικρό σας φοβάται ότι ο Άγιος Βασίλης θα κατρακυλήσει από την καμινάδα ή θα γλιστρήσει ξαφνικά από την κλειδαρότρυπα, υποσχεθείτε του ότι θα τον συναντήσετε στην εξώπορτα του σπιτιού για να σας παραδώσει εκεί τα δώρα. Δεν είναι και τόσο παραμυθένιο αλλά είναι μια καλή λύση προκειμένου το αγγελούδι σας να ηρεμήσει.

Διαβάστε πώς να αντιμετωπίσετε και άλλους γιορτινούς φόβους εδώ