7 λόγοι για να παίξει με Lego

Γιατί να αγοράσεις στο παιδί σου Lego

Γιατί να αγοράσεις στο παιδί σου Lego; Για αυτούς τους 7 λόγους!

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που είναι κλασσικά. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είναι εδώ για να μας ψυχαγωγούν και να μας εκπαιδεύουν. Μέσα σε αυτά και τα all time classic Lego, τα οποία φτάνουν στα χέρια των παιδιών μας συνοδευόμενα από πολλαπλά οφέλη. Σας παρουσιάζουμε 5 από αυτά.

1) Είναι εύκολα. Το 99% των ανθρώπων είναι ικανοί να συναρμολογήσουν δύο κομμάτια lego. Είναι, επομένως, απλό να τα κατανοήσεις, ενώ υπάρχουν παιχνίδια διαβαθμισμένης δυσκολίας που διατηρούν το ενδιαφέρον καθώς το παιδί μεγαλώνει.

2) Προάγουν την λεπτή κινητικότητα.

3) Το παιδί μαθαίνει να ακολουθεί οδηγίες προκειμένου να κατασκευάσει μοντέλα, γεγονός που απαιτεί δεξιότητες οπτικές και αντίληψης του χώρου.

4) Ενθαρρύνουν την δημιουργικότητα. Φυσικά, μπορείτε να αφήσετε κατά μέρος τις οδηγίες και με οδηγό την φαντασία σας να φτιάξετε κάστρα, πλοία, σπίτια, δέντρα, ρομπότ, διαστημικούς σταθμούς και ό,τι άλλο σκεφτείτε.

5) Είναι διασκεδαστικά για μικρούς και μεγάλους. Παίζατε με lego όταν ήσασταν μικροί και δεν έχετε κανένα πρόβλημα να παίξετε και τώρα. Σε αντίθεση με άλλα μοντέρνα παιχνίδια, τα αγαπημένα τουβλάκια έχουν ενδιαφέρον και προοπτικές διασκέδασης και για ενήλικα μυαλά.

6) Δεν γερνούν. Το σετ που έχετε κρατήσει από τα παιδικά σας χρόνια ταιριάζει τέλεια με τα νέα κομμάτια που θα αποκτήσετε για το παιδί σας. Επίσης, εάν χάσετε μερικά τουβλάκια δεν είναι ανάγκη να πετάξετε όλο το σετ, απλά να αγοράσετε ένα νέο μοντέλο και να συμπληρώσετε.

7) Είναι εκπαιδευτικά. Στην αρχή, τα μαθηματικά γίνονται παιχνίδι, καθώς το παιδί μετράει πολύχρωμα τουβλάκια και συγκρίνει μεγέθη. Αργότερα,  διδάσκουν θεμελιώδεις αρχές μηχανικής, ενώ αν επιλέξεις κάποιο μοντέλο της σειράς Lego Mindstorms εισέρχεσαι στα αρχικά στάδια ρομποτικής, κινητικής και προγραμματισμού.