4 λόγοι που το παιδί σας πρέπει να παίξει Hot Wheels

4 λόγοι που το παιδί σας πρέπει να παίξει Hot Wheels

Τι προσφέρει το δημοφιλές παιχνίδι Hot Wheels στην ανάπτυξη του παιδιού σας;

Μετά το «15 λόγοι για να παίξει με τον κύριο Πατάτα» άρχισα ολοένα και περισσότερο να παρατηρώ τα αναπτυξιακά οφέλη που έχουν διάφορα παιχνίδια για τα παιδιά μου. Ανάμεσα στα πολλά καλούδια που έχω κατά καιρούς αγοράσει για τα καμάρια μου ξεχώρισα τα Hot Wheels. Είναι μακράν τα αγαπημένα του μικρού μου αλλά και η μεγάλη μου κόρη λατρεύει να παίζει μαζί τους!

Τι μπορεί, όμως, να προσφέρει αυτό το δημοφιλές παιχνίδι στο δικό σας παιδί;

Λεπτές Κινητικές Δεξιότητες. Το παιδί θα πρέπει να πιάσει το αυτοκινητάκι, να το σηκώσει, να το τοποθετήσει σωστά στην ράμπα και να το αφήσει να φύγει. Πολλές φορές θα δοκιμάσει να το ανεβάσει ανάποδα από την ράμπα, θα του βάλει βενζίνη, θα το τοποθετήσει στον γερανό κοκ. Όλα αυτά θα το βοηθήσουν να αναπτύξει και να συντονίσει μικρές μυΐκές ομάδες στα χέρια και στα δάχτυλα, ώστε να μπορεί αργότερα να χρησιμοποιήσει με επιδεξιότητα διάφορα αντικείμενα (π.χ. πηρούνι, μολύβι, ψαλίδι κοκ.).

Συντονισμός ματιού-χεριού. Δεν έχω δει ούτε ένα παιδί να μην προσπαθεί να πιάσει στον αέρα το αυτοκινητάκι που εκτοξεύεται από την ράμπα. Αυτή η εγγενής επιθυμία είναι πολλή σημαντική στο να μάθει το παιδί να συντονίζει τα χέρια με τα μάτια του.

Χρώματα και μεγέθη. Τα αυτοκίνητα των Hot Wheels βγαίνουν σε μια ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών και μπορείτε με αφορμή αυτά να διδάξετε το παιδί σας να τα διακρίνει. «Πιάσε μου το κόκκινο αυτοκινητάκι», «Έλα να βάλουμε στην πίστα το μεγάλο μπλε φορτηγό» κοκ.

Φυσική και μαθηματικά. Γνωρίζατε ότι τα Hot Wheels ένα πρόγραμμα σπουδών για τα μαθηματικά και την επιστήμη και ονομάζεται Speedometry; Σε αυτό τα παιδιά χρησιμοποιούν αυτοκίνητα, πίστες αλλά και είδη καθημερινής χρήσης για να μάθουν έννοιες όπως η μάζα, κλίση, αδράνεια, κινητική ενέργεια κοκ. Με οδηγό την επίσημη ιστοσελίδα του Hot Wheels Speedometry μπορείτε κι εσείς να οργανώσετε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το παιδί σας. Δείτε παραδείγματα δραστηριοτήτων εδώ.