Εκπαίδευση στην τουαλέτα: Γιατί να προτιμήσετε το καλοκαίρι!

Εκπαίδευση στην τουαλέτα: Γιατί να προτιμήσετε το καλοκαίρι!

Γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για την εκπαίδευση στην τουαλέτα;

Είναι αλήθεια πως η εκπαίδευση στην τουαλέτα δεν έχει εποχές. Άλλοτε η διαδικασία ξεκινά από τα ίδια τα παιδιά, άλλοτε η γονική διαίσθηση λέει «τώρα» και κάπου κάπου οι γονείς αναγκάζονται να επισπεύσουν την εκμάθηση για να στείλουν τα παιδιά έτοιμα στον παιδικό ή το νηπιαγωγείο.

Ωστόσο, εάν το μικρό σας έχει δείξει σημάδια ετοιμότητας –ακόμα κι αν εσείς δεν είστε απόλυτα σίγουροι για την επιτυχία του εγχειρήματος- αξίζει να δοκιμάσετε ακριβώς επειδή έχουμε καλοκαίρι. Οι λόγοι είναι πολλοί!

  1. Έχετε περισσότερο χρόνο μαζί. Σε αντίθεση με τον χειμώνα που είναι γεμάτος υποχρεώσεις, το καλοκαίρι έχει μια έμφυτη ξεγνοιασιά. Αυτό σας προσφέρει περισσότερη ενέργεια και ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθείτε με την εκπαίδευσή του, ειδικά εάν αποφασίσετε να κάνετε την αρχή κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
  2. Μπορείτε ευκολότερα να το αφήσετε γυμνό. Ο καιρός είναι ιδανικός για να κυκλοφορεί χωρίς ρούχα και κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να συμβεί για να μπορέσει να κατανοήσει τι συμβαίνει στο σώμα του όταν του λέτε εάν θέλει «τσίσα» ή «κακά».
  3. Τα «ατυχήματα» είναι λιγότερο ακατάστατα.Το να λερώσει το μαγιό του δεν συγκρίνεται με το να λερώσει το εσωρουχο, το παντελόνι, τις κάλτσες και την φόρμα. Το να ουρήσει στο πάτωμα επίσης δεν συγκρίνεται με το να ουρήσει το χαλί και το να λερώνει το στρώμα και δύο σεντόνια είναι μικρότερος μπελάς από το να λερώσει το πάπλωμα.   
  4. Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει σε εξωτερικό χώρο.Ο καιρός είναι τόσο γλυκός που μπορείτε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση από το μπαλκόνι ή την αυλή, εκεί που όλα τα «ατυχήματα» απομακρύνονται πανεύκολα!
  5. Έχει περισσότερες ευκαιρίες για προπόνηση.Το καλοκαίρι τα φρούτα είναι πιο χυμώδη, ενώ λαμβάνουμε πολύ περισσότερα υγρά απ’ ό,τι τον χειμώνα. Εάν, λοιπόν, σκεφτείτε ότι πίνει περισσότερο νερό, χυμούς και τρώει καρπούζια και πεπόνια, είναι λογικό πως θα θελήσει να πάει τουαλέτα πολλαπλάσιες φορές. Κάτι τέτοιο του δίνει ευκαιρία για εξάσκηση!