"Μυστικά" για να κοιμάται παντού!

Tips για να κοιμάται με ευκολία σε διαφορετικό περιβάλλον

Tips για να κοιμάται με ευκολία σε διαφορετικό περιβάλλον

Γιατί να μάθετε στο μικρό σας να κοιμάται και σε άλλα μέρη εκτός από την κούνια του και το δωμάτιό του; Επειδή ίσως χρειαστεί να βρεθείτε σε κάποιο άλλο σπίτι τις ώρες που πρέπει να κοιμηθεί ή να αποφασίσετε να πάτε εκδρομή και να επιλέξετε για τη διαμονή σας ένα φιλικό σπίτι ή έναν ξενώνα. Για να συνηθίσει να κοιμάται σε διαφορετικό περιβάλλον, αρκεί να ακολουθήσετε μερικές απλές στρατηγικές με βασική προϋπόθεση να διατηρήσετε τις συνήθειές του.  

  1. Κάντε πρακτική εξάσκηση. Για να μάθει το μωρό σας να κοιμάται εύκολα και αλλού εκτός από το δωμάτιό του, κάντε μερικές δοκιμές σε μια δεύτερη κούνια στο σπίτι των γονιών σας αν αυτοί είναι που το φροντίζουν όταν λείπετε από το σπίτι.
  2. Διατηρήστε τις συνήθειές του. Είναι πιο πιθανό το μικρό σας να κοιμηθεί σε ένα περιβάλλον που δεν του είναι τόσο οικείο, αν το βάλετε για ύπνο τις ώρες που έχει συνηθίσει να κοιμάται και αν διατηρείτε τη ρουτίνα που ακολουθείτε πριν τον ημερήσιο ή βραδινό ύπνο.     
  3. Έχετε μαζί σας τα αντικείμενα που το ηρεμούν και το βοηθούν να αποκοιμηθεί. Αν χρησιμοποιείτε τους λευκούς θορύβους ή συγκεκριμένη μουσική για να το βοηθήσετε να αποκοιμηθεί στο σπίτι, έχετε μαζί σας την κατάλληλη μουσική υπόκρουση για να κοιμηθεί σε ένα περιβάλλον που δεν του είναι τόσο οικείο. Εκτός από τους ήχους, πάρτε μαζί σας και την αγαπημένη του κούκλα ή τα σεντόνια του για να έχει το νέο του κρεβάτι την ίδια μυρωδιά.     
  4. Παραμείνετε πιστοί στην καθημερινή ρουτίνα.Αυτό σημαίνει πως όταν λείπετε από το σπίτι πρέπει να διατηρείτε όλες τις συνήθειες του μωρού, από τις ώρες που παίζει και τρώει μέχρι τις ώρες που κοιμάται.

Extra tip

Παρόλο που θέλετε το μωρό σας να είναι ευέλικτο, αποφύγετε να μετατρέψετε σε συνήθεια τον ύπνο στο κάθισμα του αυτοκινήτου ή στο καρότσι καθώς δεν είναι το ίδιο ποιοτικός με τον ύπνο που θα κάνει σε μια κούνια μέσα σε ένα δωμάτιο.