Στάδια ανάπτυξης δοντιών

Στάδια ανάπτυξης δοντιών

Ποια είναι τα 5 στάδια της ανάπτυξης των δοντιών;

Όταν το μωρό σας αρχίζει να βγάζει δοντάκια θυμηθείτε πως η διαδικασία θα κρατήσει για κάμποσους μήνες αλλά κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί. Το καλύτερο είναι να γνωρίζετε ποια στάδια υπάρχουν κατά την ανάπτυξη της οδοντοστοιχίας του ώστε να προετοιμαστείτε για τις πιο δύσκολες ημέρες.

Stadia dontiwn

 

1ος – 6ος μήνας. Επειδή η φύση προνόησε ώστε να μην περιβάλλουν τη θηλή του στήθους σας 20 κοφτερά δοντάκια όταν το μωρό σας θηλάζει, τα δόντια του προς το παρόν κοιμούνται κάτω από τα ροζ ούλα, αναμένοντας τη σωστή χρονική στιγμή για να σκάσουν μύτη.

 

 

6ος – 10ος μήνας. Το μικρό σας μοιάζει αρκετά με λαγουδάκι, καθώς το πρώτο δόντι που κάνει την εμφάνισή του βρίσκεται στο μέσο της κάτω οδοντοστοιχίας.

 

10ος – 14ος μήνας. Τα μπροστινά δόντια πάνω και κάτω αρχίζουν να ξεπετάγονται ένα προς ένα και ο καιρός που το μωρό σας έτρωγε ή κοιμόταν κανονικά σας φαίνεται υπερβολικά μακρινός. Μάλλον θα δαπανάτε αρκετό χρόνο σερφάροντας για να ανακαλύψετε την ιδανική λύση που θα ανακουφίσει τόσο το μωρό σας όσο και εσάς.

 

1ος – 2ος χρόνος. Οι  κυνόδοντες θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όμως αν φαίνονται «εξωπραγματικοί», μην ανησυχείτε. Αργά ή γρήγορα θα δώσουν τη θέση τους στα δόντια των ενηλίκων.

 

2ος – 3ος χρόνος. Τα πρώτα διπλάσια σε μέγεθος δόντια, με την γνωστή ονομασία τραπεζίτες, αρχίζουν να ανατέλλουν, προκαλώντας με την θωριά τους… τρόμο στους ανυποψίαστους γονείς.

 

Για πείτε μας: Το δικό σας σε ποιο στάδιο βρίσκεται;