«Βουτιά» στην μπανιέρα με ασφάλεια

«Βουτιά» στην μπανιέρα με ασφάλεια

Υγιεινή και ασφάλεια για να απολαύσει το μπάνιο του

Για να απολαύσει το μικρό σας το μπάνιο του, να παίξει με το νερό και εσείς να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές ακολουθήστε μερικές συμβουλές υγιεινής και ασφαλείας.


  • Μην πανικοβληθείτε αν τη στιγμή που βάζετε το μικρό σας στην μπανιέρα εκείνο κατουρήσει ή κάνει κακάκια του. Το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι ανθεκτικό στα δικά του βακτήρια (σε αντίθεση με αυτά των άλλων ανθρώπων) κι έτσι δεν θα πάθει κάποια δερματική μόλυνση. Απλά αλλάξτε το νερό και ξεπλύνετε το λεκανάκι πριν ξαναβάλετε το μωρό σας μέσα.
  • Αν το «συλλάβετε» να δοκιμάζει από το νερό με τη σαπουνάδα κατά τη διάρκεια του μπάνιου μην πανικοβληθείτε ότι θα πάθει δηλητηρίαση. Το σαπούνι, φυσικά, αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει διάρροια, αλλά γενικά δεν προκαλεί προβλήματα εκτός αν είναι φαρμακευτικό ή συμπυκνωμένο (όπως αυτό για το πλύσιμο των πιάτων).
  • Φροντίστε να ξεπλύνετε τα πλαστικά παιχνιδάκια του μωρού σας και να τα αφήνετε να στεγνώνουν πριν τα φυλάξετε μέχρι την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε. Αντικαταστήστε τα νεροπίστολα ή άλλα παιχνίδια που αποθηκεύουν στο εσωτερικό τους νερό κάθε έξι μήνες.

 Μωρό στο μπάνιο


Tips ασφαλείας για την μπανιέρα

  • Πριν βάλετε το μικρό σας στην μπανιέρα του δοκιμάστε το νερό για να μην είναι καυτό. Ο καρπός ή ο αγκώνας σας είναι αρκετά ευαίσθητα σημεία ώστε να ελέγξετε την θερμοκρασία. Για μεγαλύτερη σιγουριά μπορείτε να προμηθευτείτε ένα θερμόμετρο.
  • Γεμίστε την μπανιέρα με νερό ύψους 1,5 εκατοστού περίπου. Τόσο περίπου χρειάζεται ώστε και το μωρό σας να κάνετε μπάνιο και αυτό να παραμείνει ασφαλές.
  • Καλύψτε τη βρύση της μπανιέρας με ένα παχύ κάλυμμα, πρώτον, για να προστατέψετε το κεφαλάκι του μικρού σας από χτύπημα και, δεύτερον, για να ασφαλίσετε τη βρύση από όπου τρέχει το καυτό νερό. Να θυμάστε, ακόμα, πως ο σωλήνας απ’ όπου βγαίνει το ζεστό νερό μπορεί να καίει στο άγγιγμα και να προκαλέσει κάποιο έγκαυμα. Συνεπώς, πάντα μετά το ζεστό νερό, αφήστε να τρέξει για λίγα δευτερόλεπτα το κρύο.
  • Μην αφήσετε μόνο του το μωρό σας ούτε δευτερόλεπτο στην μπανιέρα, ακόμα και αν χρησιμοποιείται ειδικό καθισματάκι ή φουσκωτό σωσίβιο. Επιβεβαιώστε ότι έχετε κοντά σας ό,τι χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε το μπάνιο του και, εάν χτυπήσει το τηλέφωνο, απλά αφήστε το να χτυπά. Τέλος, μην ξεχνάτε να κρατάτε πάντοτε το μωρό σας με το ένα σας χέρι.

πετσέτα happybabies



Hooded Towel Tiger

Πετσέτα με κουκούλα για το μπάνιο ή την πισίνα! Είναι από 100% οργανικό βαμβάκι. Η εσωτερική πλευρά είναι από απαλό απορροφητικό πετσετέ βαμβακερό και η εξωτερική από οργανικό βαμβάκι σε όμορφα χρώματα! Η τέλεια πετσέτα για νεογέννητα και παιδάκια εως 18μηνών. Από την εταιρία 3Sprouts αμερικάνικη εταιρία με οικολογική συνείδηση! Τιμή: €35 από το Happybabies







Mini Mouse ρομπάκι




Ρομπούλα μπάνιου Disney με την διαχρωνικά αγαπημένη ηρωίδα των κοριτσιών Mini Maouse. Βγαίνει και για αγοράκια σε σχέδιο και χρώμα Miki για να μη μείνει κανένα παιδάκι παραπονεμένο. Βρείτε το στο Glamorouskids μόνο με 24,95.