Περίεργες μέθοδοι που σταματούν το κλάμα

Περίεργες μέθοδοι που σταματούν το κλάμα

8 περίεργοι τρόποι που θα σταματήσουν το ανεξήγητο κλάμα του μωρού σας

Το ταΐσατε, το αλλάξατε, το λικνίσατε στην αγκαλιά σας αλλά εκείνο δεν λέει να σταματήσει το κλάμα. Ένα κλάμα που δεν καταλαβαίνετε ακριβώς την αιτία του και δυσκολεύεστε πολύ να το καθησυχάσετε, μιας και οι μέχρι πρότινος δοκιμασμένοι τρόποι μοιάζουν να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πριν σηκώσετε τα χέρια ψηλά και πριν βυθιστείτε στην απελπισία, βάλτε τη φαντασία σας να δώσει λύσεις. Εμείς σας προτείνουμε κάποιους απροσδόκητους τρόπους που είναι πιθανό να το ηρεμήσουν για να κάνετε τις πρώτες σας δοκιμές.

Κάντε μαζί μια βόλτα στην τουαλέτα και τραβήξτε το καζανάκι.Το νερό που τρέχει και κυρίως ο ήχος όταν το καζανάκι γεμίζει έχουν μια περίεργα καθησυχαστική επιρροή στο μωρό, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα. Όταν αρχίσει ξανά το κλάμα δοκιμάστε το ίδιο τρικ ελπίζοντας πως η ΕΥΔΑΠ δεν θα σας πάρει όλο το επίδομα τοκετού.

Φέρτε το μπροστά στον καθρέφτη. Δεν αντιλαμβάνεται από τόσο μικρό ότι αυτό που βλέπει μπροστά του είναι η δική του αντανάκλαση, αλλά η εικόνα είναι αρκετά γοητευτική για να του προσελκύσει το ενδιαφέρον και να σταματήσει το κλάμα κοιτώντας έκθαμβο.  

Διαβάστε του με καθησυχαστική φωνή το αγαπημένο του παραμύθι. Αν στη βραδινή ρουτίνα πριν τον ύπνο περιλαμβάνεται η ανάγνωση παραμυθιού, πράγμα που σημαίνει ότι η διαδικασία αυτή το ηρεμεί, δοκιμάστε να του διαβάσετε ξανά το παραμύθι όταν κλαίει. Είναι πιθανό η φωνή σας που επαναλαμβάνει τις αγαπημένες του φράσεις να είναι ευεργετική και να το ηρεμήσει. 

Δημιουργήστε σαπουνόφουσκες στον αέρα. Αν δεν έχετε εύκαιρο το απαραίτητο παιχνίδι που δημιουργεί σαπουνόφουσκες, λίγη σαπουνάδα (με υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα) και ένας αυτοσχέδιος δαχτύλιος (π.χ. από σύρμα πίπας) θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Το θέαμα θα είναι αρκετά συναρπαστικό ώστε να ξεχάσει το κλάμα. Το μοναδικό ρίσκο είναι να αρχίσει ξανά να κλαίει όταν σταματήσετε.

Πείτε του ρυθμικά «σσσσς» στο αυτί του. Ο επαναλαμβανόμενος ήχος θα λειτουργήσει καθησυχαστικά μιας και θα του θυμίσει τους απόμακρους ήχους που άκουγε όσο βρισκόταν στο ασφαλές περιβάλλον της μήτρας.

Θέστε σε λειτουργία την ηλεκτρική σκούπα, τον απορροφητήρα ή το πιστολάκι.Πιστεύετε ότι οι ήχοι από τις παραπάνω συσκευές θα το τρομάξουν; Κάθε άλλο. Το πιθανότερο για ένα μωρό είναι να σταματήσει επιτόπου το κλάμα και μάλιστα δείχνοντας ήρεμο όταν το βάλετε κοντά στον απορροφητήρα ή στην ηλεκτρική σκούπα που λειτουργούν σαν λευκοί θόρυβοι. Φυσικά φροντίστε να μην είναι πολύ κοντά στα αυτάκια του και να μην θέσετε όλες τις συσκευές ταυτόχρονα σε λειτουργία γιατί τότε σίγουρα θα το τρομάξετε.

Αναβοσβήστε τα φώτα. Ένας ακόμα τρόπος για να αποσπάσετε την προσοχή του είναι να αναβοσβήνετε απλά τον διακόπτη του φωτός εναλλάσσοντας φως και σκοτάδι.

Τραγουδήστε του το αγαπημένο του τραγούδι. Αν υπάρχει ένα αστείο τραγουδάκι που του λέτε όταν παίζετε και με το οποίο γελάει ή φαίνεται να χαίρεται, χρησιμοποιήστε το και τις στιγμές που κλαίει ανεξήγητα. Σε περίπτωση που το έχει συνδέσει με χαρούμενα συναισθήματα και παιχνίδι είναι πιο πιθανό στο άκουσμά του να ηρεμήσει.