Να βγάλω το μωρό στο χιόνι;

Να βγάλω το μωρό στο χιόνι;

Από ποια ηλικία επιτρέπεται να βγει το μωρό στο χιόνι; Τι πρέπει να προσέξω;

Έχει χιονίσει και εσείς θέλετε να βγείτε έξω να χαρείτε το χιόνι. Επιτρέπεται, όμως, να βγάλετε έξω το μωρό σας; Η απάντηση είναι «ναι, υπό προϋποθέσεις».

Πότε;

Βγείτε έξω μόνο όταν η χιονόπτωση έχει για τα καλά σταματήσει.

Ηλικία

Τα μωρά επιτρέπεται να βγουν στο χιόνια μόνο εάν είναι πάνω από 6 μηνών.

Ρούχα

41673210fm 14 fΤα μωρά στο χιόνι πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένα. Αυτό σημαίνει φόρμες και ρούχα ειδικά για το χιόνι (δείτε εδώ). Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε τέτοια ρούχα, μπορείτε να το βγάλετε έξω χωρίς φυσικά να το αφήσετε να παίξει με το χιόνι φορώντας του πολλές στρώσεις ρούχων. Για να μην κρυώνει θα πρέπει να φοράει μία στρώση ρούχων περισσότερη από εσάς. Επιλέξτε εσωτερικό φανελάκι, φορμάκι, λεπτό μακρυμάνικο μπλουζάκι, καλσόν και καλτσάκια, φούτερ, μπουφάν, σκούφο, γάντια.

Μάθετε και αυτό! Παρότι τα βαμβακερά υφάσματα είναι ιδανικά για κάθε άλλη περίσταση, στο χιόνι καλό είναι να τα αποφύγετε, καθώς μουσκεύουν πολύ γρήγορα από τον ιδρώτα.

Ήλιος

Στο χιόνι είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα του από την ηλιακή ακτινοβολία, ακριβώς όπως θα κάνατε και το καλοκαίρι. Εφαρμόστε ένα αδιάβροχο βρεφικό αντηλιακό και καλύψτε όλα τα εκτεθειμένα σημεία.

Ενυδάτωση

Η αναπνοή στον παγωμένο αέρα μας αφυδατώνει εξίσου γρήγορα με την παραμονή μας κάτω από τον καυτό ήλιο, γι’ αυτό και το μικρό σας θα χρειαστεί συχνότερους θηλασμούς για να παραμείνει ενυδατωμένο.

Σημάδια SOS

  • Σε περίπτωση που το παιδί βραχεί ή ιδρώσει, είναι αναγκαίο να του αλλάξετε ρούχα άμεσα για να μην κρυώσει.
  • Επαγρυπνάτε για σημάδια πως το μωράκι σας κρυώνει! Εάν τα μάτια του τρέχουν, είναι ανήσυχο ή κλαίει, μάλλον δεν ευχαριστιέται την βόλτα του. Εάν τα χείλη του μελανιάσουν, τουρτουρίζει και τα αυτιά και η μύτη του είναι ωχρά, τότε παρουσιάζει σημάδια υποθερμίας, οπότε και πρέπει γρήγορα να μπείτε σε έναν χώρο με θέρμανση για να ζεσταθεί άμεσα.