Η πρώτη του βόλτα

Η πρώτη του βόλτα

Πώς να προετοιμάσετε την πρώτη σας έξοδο με το μωρό σας.

Λαχταράτε την πρώτη σας έξοδο με το μωράκι σας αλλά όταν τελικά βγαίνετε έξω τα βρίσκετε μπαστούνια; Ίσως αναρωτιέστε πώς ένα τόσο δα πλασματάκι μπορεί να φέρει τέτοια αναταραχή. Αλλά επειδή το μυστικό κρύβεται στην προετοιμασία και τη σωστή οργάνωση, θα διαπιστώσετε πως μετά από μερικές εξόδους τα πράγματα είναι πολύ απλά, ενώ πιθανόν θα απορείτε για ποιο λόγο αγχωνόσασταν!

 

Σωστή προετοιμασία και εξάσκηση.Είναι λογικό να είστε λίγο αγχωμένοι πριν από την πρώτη έξοδο με το μωρό σας, καθώς θα αντιληφθείτε πώς οι «προκλήσεις» ξεκινούν από τη στιγμή που είστε σπίτι και προετοιμάζεστε για έξω. Ένας κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι να υπολογίζετε πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να ετοιμαστείτε και στη συνέχεια να τον τριπλασιάσετε. Μπορεί να έχετε ντυθεί, να έχετε ντύσει το μικρό σας, να το έχετε ταΐσει, να έχετε αλλάξει την πάνα του, να το έχετε δέσει στο καθισματάκι του αυτοκινήτου και μέχρι να γίνουν όλα αυτά θα έχει έρθει πάλι η στιγμή να το ταΐσετε ξανά. Δεν σημαίνει ότι κάθε έξοδος πρέπει να μετατρέπεται σε άθλος. Θα χρειαστείτε απλά λίγη εξάσκηση, οπότε αυτό το διάστημα αντισταθείτε στον πειρασμό να συχνά ραντεβού με φίλους έξω και καλέστε τους καλύτερα στο σπίτι, μέχρι να συνηθίσετε όλη την προετοιμασία.

ΚαροτσάδαΈτοιμοι για δράση.Η εποχή της μικρής τσάντας ασορτί με τα παπούτσια σας έχει παρέλθει οριστικά. Πλέον χρειάζεστε μεγάλες τσάντες γεμάτες πολεμοφόδια για κάθε ενδεχόμενη κατάσταση που μπορεί να προκύψει. Εκτός από μπόλικες πάνες και μαντηλάκια θα χρειαστείτε επιπλέον ρούχα, ζακετάκι, καπέλο, ένα πανί για να στρώσετε κάτω ή βαμβακερή κουβερτούλα και ομπρέλα αν κάτσετε έξω. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα χρειαστείτε εδώ

Επίσης, αν δυσκολεύεστε να κουμαντάρετε μωρό και καρότσι, δοκιμάστε μάρσιπο ή σλίνγκ που θα σας διευκολύνουν καθώς και τα δύο αφήνουν ελεύθερα τα χέρια σας. Φροντίστε βέβαια αν μεταφέρετε το μωρό σας να κρατάτε μια τσάντα με όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος.

Ανακαλύπτοντας τον στόχο.Πριν από την πρώτη έξοδο με το μωρό σας είναι καλύτερο να έχετε ήδη βρει ένα ασφαλές μέρος. Ένα πάρκο ή ένα ήσυχο καφέ είναι συμπαθητικά μέρη για ένα μωράκι. Επιλέξτε κάποιο μέρος κοντά στο σπίτι σας ώστε να έχετε πρόσβαση με τα πόδια, ειδικά αν βγάζετε το μωρό σας πρώτη φορά βόλτα μόνη. Οι περισσότεροι γονείς επισημαίνουν ότι όταν οδηγούν το κλάμα του μωρού τους αποσπά την προσοχή.

Δημόσιος θηλασμός. Ίσως η πιο δύσκολη κατάσταση που καλείστε να διαχειριστείτε στην πρώτη σας έξοδο με το μωρό σας είναι ο δημόσιος θηλασμός. Δείτε με ποιους τρόπους θα μπορείτε να θηλάζετε έξω χωρίς να νιώθετε άβολα εδώ