Χριστούγεννα με το νεογέννητο

Χριστούγεννα με το νεογέννητο

Tips για χαρούμενες και ήρεμες γιορτές με το νεογέννητο μωρό σας

 

Αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα μοιάζουν με τα προηγούμενα. Το νεογέννητο μωρό σας είναι στο σπίτι σας και οι γιορτές αποκτούν πλέον άλλο νόημα. Καθώς η προσοχή σας είναι στραμμένη στη φροντίδα του μικρού σας είναι φυσικό να μην οργανώνετε τεράστια τραπέζια για συγγενείς ή να μην παρευρίσκεστε σε όλα τα πάρτι και τα ρεβεγιόν.

Αν, όμως, επιλέξετε να περάσετε χρόνο με φίλους και συγγενείς στο δικό σας ή σε άλλα σπίτια, ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να αποφύγετε την ταλαιπωρία και το άγχος, καθώς προτεραιότητα είναι να νιώθετε άνετα και να μην κουράζεστε υπερβολικά.

Ζητήστε βοήθεια. Καλέστε κόσμο στο σπίτι μόνο αν θεωρείτε ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε με την φροντίδα του μωρού, τις δουλειές του σπιτιού, το μαγείρεμα και την περιποίηση των καλεσμένων. Φυσικά θα χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια, προφανώς από τον σύντροφό σας αλλά και από φίλους ή συγγενείς για να τα καταφέρετε όλα. Διαφορετικά προτιμήστε να περάσετε ήρεμα τις γιορτές μόνο με τα πιο κοντινά σας πρόσωπα καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχωθείτε.

Εξασφαλίστε έναν ήρεμο θηλασμό.Μπορεί να θέλετε να είναι όλα τέλεια στο γιορτινό τραπέζι που οργανώνετε στο σπίτι σας, αλλά προτεραιότητα έχει πάντα το μωρό σας. Αν έχετε κόσμο στο σπίτι, ενημερώστε τους ότι για ορισμένο χρόνο Θηλασμός με μωρό τα Χριστούγενναθα χρειαστεί να μεταβείτε στην κρεβατοκάμαρα για να το θηλάσετε με ησυχία. Φυσικά κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν θα πρέπει κανείς να σας ενοχλήσει. Αν είστε κάπου καλεσμένοι ενημερώστε τους οικοδεσπότες ότι θα χρειαστείτε ένα ήσυχο μέρος για να θηλάσετε, όπως και κάποιο μαξιλάρι ή σκαμνάκι για να στηρίξετε το χέρι και τα πόδια σας.

SOS Tip: Να θυμάστε πως μπορείτε να πιείτε ένα ποτηράκι κρασί ή μπύρα εάν δεν πρόκειται να θηλάσετε άμεσα. Εάν πάλι επιλέξετε να αποφύγετε εντελώς το αλκοόλ τσουγκρίστε με μια από τις συνταγές μας για Virgin Cocktail (δείτε τις εδώ)

Διαχειριστείτε τον κόσμο.Κατά τη διάρκεια των γιορτών, πιθανόν να βρεθείτε στον ίδιο χώρο με συγγενείς που δεν τους βλέπετε συχνά αλλά και με άγνωστους ανθρώπους. Αν οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε άβολα, θέστε αμέσως τα όρια σας. Για παράδειγμα, ορίστε εσείς ποιοι θέλετε να κρατούν το μωρό σας και ζητήστε από κάποιον που το πιάνει να έχει πλύνει προηγουμένως τα χέρια του. Εάν δεν νιώθετε καλά με τις μεγάλες συγκεντρώσεις είναι καλύτερο να αρνηθείτε την πρόσκληση, ούτως ή άλλως κανείς δεν πρόκειται να σας παρεξηγήσει γνωρίζοντας ότι φροντίζετε ένα νεογέννητο.  

Απαθανατίστε τις στιγμές.Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας και αξίζει τον κόπο να έχετε όμορφες αναμνήσεις! Γι’ αυτό ό,τι κι αν κάνετε, πάρτε μαζί την φωτογραφική μηχανή και βγάλτε αναμνηστικές φωτογραφίες με το νεογέννητο μπροστά στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θέλετε tipsγια τέλειες φωτογραφίες; Διαβάστε εδώ και εδώ!

Επίσης, εάν με όλα αυτά τα έξοδα για το νεογέννητο δεν έχετε πολλά χρήματα για δώρα, διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ αγοράς μας με προτάσεις κάτω των €20!