Φυλακίστε τις στιγμές σας!

Φυλακίστε τις στιγμές σας!

Μετατρέψτε τις πιο γλυκές σας αναμνήσεις σε δημιουργίες με 5 τρόπους

Ο πρώτος χρόνος που το μωρό σας αλλάζει και κατακτά σημαντικές δεξιότητες θα περάσει σαν αστραπή, με τρόπο που δεν φανταζόσαστε. Για να φυλακίσετε για πάντα τις όμορφες καθημερινές στιγμές στο ντουλαπάκι των αναμνήσεών σας, μετατρέψτε τις σε εικόνα και λέξεις με πέντε τρόπους!

Αγαπημένο μου ημερολόγιο… Τίποτα δεν συγκρίνετε με το να ανατρέχετε μετά από μερικά χρόνια στο πρώτο του ημερολόγιο όπου θα έχετε σημειώσει τα στάδια ανάπτυξης, από το βάρος και πότε έβγαλε το πρώτο του δοντάκι μέχρι πότε άρχισε να ρολάρει και έπειτα να κάνει τα πρώτα του βήματα, αλλά και τα δικά σας συναισθήματα και σκέψεις για το μικρό σας που μεγαλώνει. Για να συμπληρώσετε ένα τέτοιο ημερολόγιο δεν θα χρειαστείτε παραπάνω από μερικά λεπτά κάθε μέρα. Φροντίστε να μην περιοριστείτε μόνο στο ύψος και το βάρος, αλλά να αναφερθείτε σε αστεία περιστατικά, στο πότε χαμογέλασε πρώτη φορά, ποια είναι η αγαπημένη του κούκλα, ποια ήταν η πρώτη του λεξούλα.

Αναμνήσεις στο κάδρο.Συγκεντρώστε μερικά αντιπροσωπευτικά αξεσουάρ του μωρού, όπως το πρώτο του κορμάκι και τα καλτσάκια που φορούσε όταν βγήκατε από το μαιευτήριο, την πρώτη του φωτογραφία και ένα μικρό παιχνίδι που το συντρόφευε τις πρώτες ημέρες και τοποθετήστε τα μέσα σε ένα κάδρο που θα στολίσει έναν από τους τοίχους του σπιτιού σας.

Βγάλτε μια φωτογραφία κάθε μήνα.Μεγαλώνει τόσο γρήγορα που σας είναι δύσκολο να το αντιληφθείτε από τη στιγμή που είστε μαζί του καθημερινά. Κι όμως κάθε μήνα το μικρό σας έχει αλλάξει στην εμφάνιση και έχει μάθει και κάτι καινούργιο. Επομένως αξίζει τον κόπο να φτιάξετε ένα κολλάζ από 12 φωτογραφίες, μια για κάθε μήνα! Ακόμα πιο ενδιαφέρον έχει αν βγάζετε τις φωτογραφίες την ίδια περίπου ώρα και μάλιστα στο ίδιο σκηνικό με τον ίδιο φωτισμό (προτιμήστε το φως της ημέρας) και περίπου τον ίδιο τύπο ρούχων κάθε μήνα. Για να φαίνονται οι αλλαγές, τουλάχιστον στο ύψος, τοποθετείτε σταθερά ένα παιχνίδι ή αντικείμενο στο κάδρο για να είναι εμφανής η διαφορά στις φωτογραφίες.    

Καταγράψτε τα λόγια του. Μερικές φορές τα λόγια του και οι πράξεις του σας κάνουν να κλάψετε από τα γέλια. Πόσες πιθανότητες έχετε όμως να τα θυμάστε μετά από χρόνια αν δεν τα καταγράψετε; Βρείτε ένα χαριτωμένο σημειωματάριο και γεμίστε τις σελίδες του με τις ευφάνταστες δηλώσεις του και τα καμώματά του αναγράφοντας την σχετική ημερομηνία. Ακόμα καλύτερα; Με ένα κασετοφωνάκι ηχογραφήστε μια "συνομιλία" σας!

Γράψτε του ένα γράμμα. Η περιγραφή των συναισθημάτων σας, ο τρόπος που γεννήθηκε και τι σήμαινε αυτό για τη ζωή σας είναι αρκετά για να γράψετε το πρώτο του γράμμα που αναμφίβολα θα το συγκινήσει όταν το διαβάσει μεγαλώνοντας. Μπορείτε να διατηρήσετε την παράδοση και να του γράφετε γράμματα κάθε φορά που έχει τα γενέθλιά του, περιγράφοντας τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά του και φυσικά το τι σημαίνει να μεγαλώνει μαζί σας, με σκοπό να τα διαβάσει αργότερα.