Πεζοπορία με το μωρό σας!

Πεζοπορία με το μωρό σας!

5 tips & tricks για να πάρετε τα βουνά...

Μπορεί η πεζοπορία να μην είναι βαθειά ριζωμένη στην κουλτούρα μας, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να πει όχι σε μια ειδυλλιακή βόλτα στο δάσος ή στην εκπληκτική θέα από την κορυφή ενός λόφου. Τι γίνεται, όμως, όταν στην εξίσωση μπαίνει ένα μωρό; Πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε άνεση και ασφάλεια σε αυτές τις μικρές εξορμήσεις;

Δυο δυο

Όχι στην μπανιέρα αλλά στην πεζοπορία. Και ο λόγος είναι πως είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να μεταφέρετε και το μωρό και τα απαραίτητα εφόδια μόνοι σας. Ο ένας θα μεταφέρει το μωρό στον μάρσιππο (επιλέξτε έναν που μπαίνει και στο στήθος και στην πλάτη) και ο άλλος ένα σακίδιο πλάτης με μερικές πάνες, μωρομάντηλα, μια αλλαξιά ρούχα για το μωρό, νερό και σνακς.

Επιλέξτε σωστά την διαδρομή

Καλό είναι να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι χαμηλής δυσκολίας, χωρίς απότομες ανηφόρες και κατηφόρες για να αποφύγετε τον κίνδυνο πτώσης, την μεγάλη αλλαγή στο υψόμετρο αλλά και την υπερβολική κόπωση. Επίσης, καλό είναι να επιλέξετε μια διαδρομή μέσα σε δάσος, ώστε να βρίσκεστε κυρίως στην σκιά για να μην ζεσταθείτε υπερβολικά και να μην κάνετε υπερβολικά πολλές στάσεις για εφαρμογή αντηλιακού.

Θηλάστε πριν ξεκινήσετε

Η καλύτερη στιγμή για να θηλάσετε είναι στο αυτοκίνητο πριν ξεκινήσετε την πεζοπορία. Έτσι οι πιθανότητες να πεινάσει στην διαδρομή είναι χαμηλότερες. Ωστόσο, φροντίστε να φορέσετε ρούχα που παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο στήθος για την περίπτωση που χρειαστεί να ξαναθηλάσετε.

Ντύστε σωστά το μωρό

Μπορεί έξω να σκάει ο τζίτζικας αλλά στην σκιά και την υγρασία του δάσους μπορεί να έχει ψύχρα. Φροντίστε, λοιπόν, να ντύσετε το μωρό σε στρώσεις, ώστε να προσθέτετε και να αφαιρείτε ρούχα όταν το κρίνετε απαραίτητο. Να θυμάστε πως τα μωρά χρειάζονται συνήθως μία επιπλεόν στρώση ρούχων από αυτήν με την οποία εσείς νιώθετε άνετα. Εάν πρόκειται να βρεθείτε για αρκετή ώρα στον ήλιο μην ξεχάσετε το αντηλιακό, το καπέλο και τα ελαφριά, μακρυμάνικα ρούχα που θα σας προσφέρουν την απαραίτητη προστασία.

Test drive

Εάν δεν είστε σίγουροι πως μπορείτε να κάνετε πεζοπορία με το μωρό σας, εάν δεν νιώθετε άνετα να περιπλανιέστε μακριά από τις σύγχρονες ανέσεις, εάν δεν ξέρετε εάν μπορείτε να αφήσετε πίσω σας πολλά από αυτά που κουβαλάτε στις καθημερινές σας βόλτες με μωρό, εάν δεν είστε σίγουροι ότι το μωρό σας θα απολαύσει την διαδικασία, πραγματοποιήστε μια δοκιμαστική διαδρομή σε έναν λόφο κοντά στο σπίτι σας. Αυτό είτε θα χαλαρώσει τις ανησυχίες σας είτε θα σας γλιτώσει από μια καταδικασμένη σε αποτυχία περιπέτεια.