Δεύτερο παιδί…νέα καθημερινότητα!

Δεύτερο παιδί…νέα καθημερινότητα!

Ποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σας φέρνει το δεύτερο παιδί;

Η στιγμή που θα κρατάτε το δεύτερο μωρό σας στην αγκαλιά σας είναι θέμα ημερών! Έχετε προετοιμάσει το πρωτότοκο για το νέο του αδερφάκι και προσπαθείτε να φανταστείτε πώς θα είναι η καθημερινότητά σας με ένα νεογέννητο και ένα νήπιο στο σπίτι. Πολύ πιο συναρπαστική από όσο νομίζετε! Ποιες διαφορές θα έχει η καθημερινότητά σας όταν επιστρέψετε σπίτι αγκαλιά με το στερνοπούλι σας;

Χρόνος επί 2. Με δύο παιδιά στο σπίτι ο χρόνος προετοιμασίας για να βγείτε έξω γίνεται διπλάσιος. Ευτυχώς, όμως, δραστηριότητες στις οποίες παλιά χρονοτριβούσατε (π.χ. άλλαγμα, ντύσιμο κοκ) τώρα λόγω εμπειρίας θα γίνονται σε χρόνο ρεκορ.

Χρόνος διά 2. Ακριβώς η αντίστροφη πράξη θα συντελείται όταν θα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο στα μικρά σας. Φυσικά, και θα περνάτε πολύ χρόνο και οι τρεις μαζί, αλλά είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο μόνη σας ξεχωριστά με το ένα και με το άλλο παιδί, ώστε αφενός να ισχυροποιήσετε το δεσμό με το μωρό και αφετέρου να συνεχίσετε να εστιάζετε το ενδιαφέρον σας στο νήπιο.

Οικιακή οικονομία. Μεγαλώνοντας το πρώτο παιδί, πιθανόν να συνειδητοποιήσατε πως δεν ήταν χρήσιμα όλα τα αντικείμενα που είχατε αγοράσει, θεωρώντας τότε ότι θα τα αξιοποιήσετε. Συνεπώς, στο δεύτερο θα ξοδέψετε πολύ λιγότερα χρήματα. Προσθέστε τώρα και το ότι έχετε ακόμη διαθέσιμα όλα όσα αγοράσατε για το πρώτο μωρό (ρούχα, αποστειρωτή, βρεφική μπανιέρα κοκ). Ώρα, λοιπόν, για αποταμίευση!

Οργανωτικότητα. Το πρώτο παιδί σας βοήθησε να οργανωθείτε και τώρα μπορείτε να εκτελείτε πολλές δραστηριότητες μέσα στην ημέρα, πολλές από αυτές ταυτόχρονα. Το δεύτερο παιδί θα εξελίξει την συγκεκριμένη δεξιότητα και θα την φτάσει σε νέα επίπεδα! Θα σας κάνει και κυριολεκτικά super  μαμά!